Afetlerden Korunma Bilinci

Okulumuz Müzik öğretmeni aynı zamanda arama kurtarma personeli olan Onur Mert Sarıkaya AFAD ile ilişkili olarak Afetlerden Korunma Bilinci hakkında bilgiler verdi.

Akran Zorbalığı Eğitimi

Okul Rehber Öğretmenimiz öğrencilerimize akran zorbalığı konusunda eğitim verdi.

Pansiyona Uyum Haftası

Pansiyon öğrencilerimiz için okul müdürü başkanlığında pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı ile birlikte tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ekm

Milli eğitim müdürlüğü, Arama kurtarama biriminin düzenlemiş olduğu 100. Yıl cumhuriyet doğa yürüyüşüne öğrencilerimiz, müzik öğretmenimiz ve beden eğitimi öğretmenimiz ile katıldık.

Ekm

Pansiyonda Hasbihal Eylem Planında Yer Alan  “Ustasından Öğreniyorum “ Etkinliği Kapsamında Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Usta Öğretici Nezire GÜLEŞ tarafından “Çini Çizim ve Boyama” çalışması gerçekleştirildi.Öğrencilerimizin de  ilgi gösterdiği sanatın,  her aşamasını denemeleri  ve  tanımaya çalışmaları güzel oldu. Bizleri aynı zamanda bilgilendiren Ustalarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

Başlık:” Manevi Danışman ile Hasbihal”

Kütahya İl Müftülüğü ile gerçekleştirilen protokol kapsamında öğrencilerimiz Manevi Danışman Betül ERYILMAZ Hocamızla Hasbihal ettiler.

Ekm

Okulumuz öğrencileri atalarının izinde…Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile Dumlupınar Şehitliği’ndeydik. Sancaktar Anıtı, Dumlupınar Müzesi ve Dumlupınar Şehitliği’ni rehber eşliğinde ziyaret ettik. Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi minnet ile anıyoruz.

Ekm

9.sınıf öğrencilerimiz ile Zafer Havalimanı'ndaydık. Eğitim uçuşları için havalimanında bulunan pilotlardan havacılık ve pilotluk mesleği üzerine bilgiler alan bölümü öğrencilerimiz ayrıca pilotaj bölümü öğrencileri ve mezunları ile de sohbet etme imkanı buldu. Eğitim uçaklarını yakınan inceleyip uçuşları izleyen öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdi. Bize imkan sağlayan Havalimanı Müdürü Sn. Rıfat ATASOY'a, Hava Trafik Kontrolorü Sn. Feyza BARUT'a, pilotlara ve teknik ekibe yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinden Vedat Berat SİNAN'ın tasarımı Türk patent enstitüsü tarafından onaylanarak yayınlandı

Patent tasarımı ulusal haberlerde de yayınlandı.

Ekm

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem SAVAŞ öğrencilerimiz ile buluştu. Amerika, İngiltere ve Hindistan’da üniversitelerde uzun yıllar akademisyenlik yapan Sn. SAVAŞ, öğrencilerimize matematik ve fen bilimleri tarihinden bahsetti. Dünya’ya yön veren birçok buluşun sahibi olan Türk-İslam medeniyeti medreselerinde yetişmiş bilim adamlarımız, yaşamları ve eserleri ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi. Sn.Rektör Hocamıza ve bu buluşmayı sağlayan Prof. Dr. Fuat SEZGİN İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’na teşekkür ediyoruz.

Ekm

Anadolu İlim ve Araştırma Vakfı Başkanı Sayın Şamil AKOVALI Hocamız ile birlikte pansiyon öğrencilerimiz kök değerlerimiz konusunda Hasbihal ettiler. Hocamıza teşekkür ediyoruz .

Ekm

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği "Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması'nda öğrencimiz Mehmet Kerim Özenç il ikincisi olmuştur. Öğrencimizin tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekm

Nafi Güral Fen Lisesi Geleneksel Sınıflar Arası Futsal Turnuvası 10/B ile 12/B sınıfları arasındaki müsabaka ile başladı. Okulumuz spor salonunda devam edecek turnuvada katılan sınıf takımlarına başarılar taraftarlara keyifli seyirler diliyoruz.

Eyl

Bu eğitim öğretim yılının ilk konukları Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman KIZILTOPRAK ve İş İnsanı Nafi GÜRAL’dı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında; Rektör Hoca’nın “Gençlerin Gözüyle Cumhuriyet Kazanımları” isimli konferansıyla başlayan program Sn. Nafi GÜRAL’ın 9.sınıf öğrencileri ile tanışmaları ve hayata dair paylaşımları ile devam etti. Daha sonra öğrenciler ile birlikte yemeğe geçen konuklar öğretmenlerlerimiz ile de bir araya geldi. Tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz

Eyl

2023 LGS sonuçlarına göre okulumuza yerleşen 9.sınıf öğrenci velilerimiz ile bir araya geldik. Okul Müdürü Murat Fazıl AKKOÇ’un konuşması ile başlayan tanışma toplantısında; eğitim öğretim iş ve işleyişi, dersler, sınavlar, projeler, yurt içi-yurt dışı gezileri, etkinlikler, spor müsabakaları, mentörlük uygulaması vs konularda velilerimize bilgi verildi. Ders öğretmenlerinin de hazır bulunduğu toplantıda velilerimiz tüm öğretmenlerle tanışma imkanı buldu. Toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.