Ock

"Pansiyonda Hasbihal" projesi kapsamında; İlimiz geneli pansiyonlu okullarımızda düzenlenen etkinliklerin yer aldığı "Pansiyonda Hasbihal" dergisinin birinci sayısında etkinliklerimiz yer aldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz."Pansiyonda Hasbihal" dergisinin birinci sayısına ulaşmak için tıklayınız.

Ock

OKU-YORUM YAZI-YORUM…Kültürel değerlere duyarlı, akademik başarı düzeyleri yüksek, sosyal ve duygusal becerileri gelişmiş mutlu bireylerin yetişmesine katkı sunmak ve Türk kültür tarihinin temel taşlarından biri olan Kutadgu Bilig’i öğrencilerimizle buluşturmak, tanıştırmak hedefiyle planlanan “Oku-Yorum, YazıYorum” projesi kapsamındaki etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda planlanan okulumuz paneli gerçekleşti. Katkı sağlayan tüm öğrencilerimize ve danışman Öğretmenimiz Şule ERBAY'a teşekkür ediyoruz.

Ock

Öğrenci - Mezun Buluşmaları'nda konuğumuz 2021 yılı mezunlarımızdan Bilkent Üniversitesi Elektirk-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Muhammet Talat YAVUZ ve Özyeğin Üniversitesi  Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Şükrü Yiğit KARAAĞAÇ'tı. Son sınıf öğrencilerimizle üniversiteye hazırlık süreci, üniversite imkanları ve burs olanakları hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştiren ömezunlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Prof. Dr. Kazım UYSAL, dönem sonu etkinlikleri kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimzle bir araya geldi. "Ekosferde İnsanın Yeri ve Önemi" isimli bir sunum gerçekleştiren Sn. Uysal programa katılan öğrencilerimize kitap hediye etti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. İrfan KANIK'ın da bulunduğu program ve söyleşi için tüm konuklarımıza teşekür ediyoruz.

Ock

Öğrenci-Mezun buluşmalarımızın bugünkü konuğu 2018 yılı mezunumuz Diş Hekimi Alpkan ŞEN’di. Şu an ilimizde görev yapan Sn. ŞEN öğrencilerimizle Diş Hekimliği bölümü ve mesleği ile ilgili keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu keyifli sunum ve sohbet için kendisine teşekkür ediyoruz.

Ock

Geleneksel Nafi Güral Fen Lisesi  Münazara Turnuvası okulumuz Edebiyat Öğretmeni Sn. Gülsem ÇETİN rehberliğinde başladı.

Ock

Okulumuz futsal takımımız gençlik Spor müdürlüğü okul sporlarının düzenlendiği futsal turnuvasında ilk üçüncüsü oldu. Öğrencilerimizi ve neden eğitimi öğretmenimizi tebrik ederiz

Ock

Okulumuz biyoloji öğretmeni Ayşegül BAŞER ve okulumuz müzik öğretmeni Onur Mert SARIKAYA'nın rehberliğinde yapılan ve daha önce Ulusal Kalite Etiketi'ne layık görülen "Education Everywhere" adlı e-twinning projesi yüksek skor alarak Avrupa Kalite Etiketi de almaya hak kazandı. Öğretmenlerimizi ve projede yer alan öğrencilerimizi kutlarız.

Ock

OKU-YORUM YAZI-YORUM…Kültürel değerlere duyarlı, akademik başarı düzeyleri yüksek, sosyal ve duygusal becerileri gelişmiş mutlu bireylerin yetişmesine katkı sunmak ve Türk kültür tarihinin temel taşlarından biri olan Kutadgu Bilig’i öğrencilerimizle buluşturmak, tanıştırmak hedefiyle planlanan “Oku-Yorum, YazıYorum” projesi kapsamındaki etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında DPÜ Fen Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edb Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Sn Fatma ŞENYÜZ öğrencilerimiz ile verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

KOMPOZİSYON YARIŞMASI İL İKİNCİLİĞİ

77. Verem Eğitimi ve Propaganda Etkinliği kapsamında Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü ve Kütahya Verem Savaş Derneği tarafından düzenlenen liseler arası kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Hiranur ÇAYCI il ikincisi oldu. Öğrencimizi tebrik ederiz. Ayrıca okulumuzu teşrif edip

öğrencimize hediyeler veren Milli Eğitim Şube Müdürü Rıdvan Acar'a, Bulaşıcı Hastalıklar Verem Birimi Sorumlusu Şefika Kart Eren'e, Verem Şavas Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Yiğit'e, Verem Biriminden Ergün Bozkurt'a teşekkür ederiz.

Öğrencimize başarılarının devamını dileriz.

KÜTÜPYA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Okulumuz öğrencileri için, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttükleri KÜTÜPYA (Kütüphane Kütahya) Projesi  kapsamında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Halk Kütüphanesinin yeri, kütüphanede bulunan kitaplar, kütüphaneden yararlanma şartları  gibi kıymetli bilgileri öğrencilerimizle paylaşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Tatar Bey'e, Kütüphaneci Tuğçe Sağlam, Seniha Seçğin ve Dilara Taş Hanımefendilere teşekkür ederiz.

Ock

Liselerde Blilim Uygulamaları kapsamında ilk bilimsel toplantı gerçekleştirildi. Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Durmuş ÖZDEMİR tarafından bilim Uygulamaları ekibine Yapay Zeka ve Makina Öğrenmesi - Derin öğrenme konularında bilgi verildi. Katılımından dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Ock

Nafi Güral Eğitim Vakfı işbirliğiyle okulumuzda "Ergenlik Döneminde Riskli Davranışlar" konulu seminer düzenlendi.

Seminerde K.S.B.Ü. Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Sultan GÜÇLÜ öğrencilerimizle buluşarak onlara ergenlik dönemi riskleri hakkında bilgiler verdi. Kendisine ve işbirliği için NG eğitim vakfı başkanı Sayın Ahmet ERCAN'a teşekkür ederiz.

Ock

05.01.2024 tarihinde okulumuzun da içinde bulunduğu yedi farklı partner okulun ve Polonya’dan Özel Teknik Okul’un iş birliğiyle “It's up to you to make the internet better.” isimli eTwinning projemizin ilk öğrenci buluşmasını Esep-Twinspace ve zoom platformlarında yapılan toplantılar ile yaptık. Öğrencilerimiz birbirlerini tanıdılar, karma gruptaki ekip arkadaşlarını ve görevlerini öğrendiler.

Toplantıya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Bu proje, geleceğin dijital vatandaşları için büyük bir adım niteliği taşımaktadır.

Ara

Okulumuzun “Ustasından Öğreniyorum” faaliyeti MEB İYİ ÖRNEKLER sitesinde yayınlandı. Türkiye’deki okullarda yapılan etkinliklerin değerlendirilip tüm okullara örnek olabilecek etkinliklerin seçilip yayınlandığı Meb İyi Örnekler Sitesi “Ustasından Öğreniyorum” faaliyetimizi değerli ve anlamlı bulmuştur. Çok geniş kitlelere ulaşan site sayesinde hem okulumuzun hem Kütahya’nın adı hem de çini sanatımızın önemi geniş kitlelere ulaşmıştır.