KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi

Okulumuzda 9. sınıflar uyum programı 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacaktır.

18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 09:00´da 9. sınıf öğrenci velileriyle toplantı yapılacaktır.

Yatılı öğrencilerimizin pansiyona girişleri 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 15-00 - 20:00 arasında olacaktır.

Öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Ağu

2017 Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Bir bölüme yerleşen öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Sonuçlar için aşağıdaki linki tıklayınız

May

Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerinin, 2016 yılında Türkiye Birincisi olan Matematik Projesi,  dünyanın en büyük bilim ve mühendislik yarışma organizas-yonu olan İNTEL-ISEF’e  katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrine davet edildi.

Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencileri Mehmet Burak DÖNMEZ ve Cenk CANKELEŞ, öğretmenleri Eray KANPAK’ın danışmanlığında Matematik alanında hazırladıkları “İrrasyonel Sayılarla Şifreleme” isimli proje ile katıldıkları yarışmada TÜBİTAK tarafından 2016 yılında okullarına Türkiye 1.liği kazandırmışlardı.

Matematik alanında Türkiye 1.si seçilen proje, bu yıl 68.si düzenlenen (INTEL ISEF)– Uluslar Arası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışmasında sergilenmek ve yarışmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne davet edildi.

INTEL ISEF - Uluslar Arası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması, dünyada her yıl yaklaşık 7 milyon öğrencinin baş vurduğu, 75 ülkeden 1700 öğrencinin davet edildiği ve her yıl yaklaşık 4 Milyon dolar ödül ve bursun dağıtıldığı, üniversite eğitimi öncesi dünyanın en büyük bilim yarışma organizasyonu olarak kabul edilmektedir.

Uluslar Arası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışmasına,  ülkemizden TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projelerinde dereceye giren projeler davet edilmektedir.

Okul Müdürü Muharrem KAPTAN, Matematik alanındaki “İrrasyonel Sayılarla Şifreleme” projesi ile Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrinde 14-19 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşecek INTEL ISEF 2017 Bilim Fuarına katılacak olan öğretmen ve öğrencilere başarılar dilerken; Yarışmaya katılan danışman öğretmene sponsorluk yapan Nafi Güral Eğitim Vakfına ve Kurucusu Nafi GÜRAL’a ve proje çalışmalarında her zaman destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

May

Okulumuz öğrencilerinin yaptığı çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı okulumuz sergi salonunda 18 Mayıs 2017 Perşembe günü yapıldı

May

Okulumuzca bu sene 9.su düzenlenen KÜMATFEN (Kütahya Matematik Fen Olimpiyatları) sınavında dereceye giren öğrenciler ve okullar ödüllerini okulumuzda düzenlenen törenle aldılar.

May

Okulumuzca bu sene 9.su düzenlenen KÜMATFEN (Kütahya Matematik-Fen Olimpiyatı) sınavı 7 Mayıs Pazar günü okulumuzda yapıldı. 25 ortaokuldan 204 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınav sonunda öğrencilere ve velilerimize ikramda bulunuldu.

Sonuçlar ve cevap anahtarı duyurular bölümünde yayımlanmıştır.

Nis

11. ve 12. sınıf öğrencilerimize İstanbul Üniversite tanıtım gezisi düzenlendi. 2 gün süren gezinin ilk gününde Koç Üniversitesi, İTÜ ve Cerrahpaşa tıp fakülteleri gezildi. 2. gün ise tarihi yarımada rehber eşliğinde gezildi.

Nis

Okulumuzda Kutlu Doğum haftası programı İlimiz Vaizlerinden Sayın Alaattin ÖZKANAT hocamızın katılımıyla yapıldı. ´´Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu seminer hocamız tarafından öğrencilerimize sunuldu.

Mrt

Okulumuz Matematik Öğretmenlerinden Eray KANPAK´ın rehberliğinde öğrencilerimiz Sinem ULU ve İrem BOLAT tarafından hazırlanan "Düzgün Çokgenlerde Kn Tam Çizgisinin Uzunluğu Euler Turu ve Gezgin Satıcı Problemi" isimli projemiz Bursa Bölge Finallerinde 1. olarak Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı. Kendilerine Türkiye Finallerinde başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuz Edebiyat Öğretmenlerinden Gülsem ÇETİN´in rehberliğinde öğrencilerimizce şiir gecesi düzenlendi.

Şbt

Kütahya´daki turnuvalarda 1. olarak Bölge Elemelerine gitme hakkını kazanan Güzein KILIÇ, Ayça BALTACI ve Esra ÖZKAN isimli öğrencilerimizden oluşan  Masa Tenisi takımımız, Tekirdağ ilinde düzenlenen Bölge Elemelerinde Çorum, Bursa, İzmir ve İstanbul takımlarını yenerek finallere kalmayı başarıp Kırklareli takımıyla oynadığı final maçında 2. olmuştur. Takımda yer alan öğrencilerimizi ve hocasını başarısından dolayı kutluyor Türkiye Elemelerinde başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz gezi inceleme kulübü tarafından 1 - 2 Aralık 2016 tarihlerinde Ankara Üniversiteleri gezisi düzenlendi. 12. sınıf öğrencilerimizin katıldığı gezide Hacettepe Tıp Fakültesi, Ortadoğu Üniversitesi ve Bilkent üniversitesi yetkilileri tarafından okullar tanıtıldı. Ayrıca 15 Temmuz 2016 günü bombalanan TBMM ve Anıtkabir ziyaret edildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıldönümü okulumuzda yapılan törenle kutlandı.

Ekm

Okul öğrenci meclis başkanlığı seçimi yapıldı. 3 öğrencimizin katıldığı seçimde 11 - A sınıfı öğrencilerimizden Muhammet Basir KUTLU okul öğrenci meclis başkanı oldu.

Ekm

2016 - 2017 Öğretim yılı 1. dönem veli toplantısı 15 Ekim 2016 cumartesi günü yapıldı. Katılan velilerimize öğretmenlerimiz tarafından dersleri hakkında bilgi verildi.