Legends of this land e-twinning projesi

Bu Toprağın Efsaneleri

Okulumuzun da içinde bulunduğu biri Romanya olmak üzere 3 farklı partner okulun iş birliğiyle oluşturduğumuz “Legends of This Land”, “ Bu Toprağın Efsaneleri” isimli eTwinning projemiz, 01.03.2024 tarihinde başlamıştır. Okulumuz Edebiyat öğretmeni Gülsem ÇETİN ve Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Edebiyat öğretmeni olan Zeki KİLİTÇİ’ nin ortaklığını üstlendikleri projede efsaneler hakkında öğrencilere farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır. Öğrencilerin yaşadıkları coğrafyaya ait efsanelerin bilincine varmalarının neticesinde onların kendi kültürlerini ve diğer kültürleri daha iyi anlamaları kolaylaşacaktır. Efsaneleri analiz etmeleri, eleştirel düşünme becerilerini kazanmalarına katkı sağlayacaktır. Efsanelerin zengin bir dil hazinesine sahip olması öğrencilerin kelime dağarcıklarını ve dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. İşte bu bağlamda efsanelerin araştırılması ve incelenmesi öğrencilerin gelişimleri için oldukça önem arz etmektedir.

29-03-2024

Yayın: 29.03.2024 - Güncelleme: 29.03.2024 15:22 - Görüntülenme: 117