KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi

NAFİ GÜRAL FEN LİSESİ AMERİKA’DA

Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerinin, 2016 yılında Türkiye Birincisi olan Matematik Projesi,  dünyanın en büyük bilim ve mühendislik yarışma organizas-yonu olan İNTEL-ISEF’e  katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrine davet edildi.

Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencileri Mehmet Burak DÖNMEZ ve Cenk CANKELEŞ, öğretmenleri Eray KANPAK’ın danışmanlığında Matematik alanında hazırladıkları “İrrasyonel Sayılarla Şifreleme” isimli proje ile katıldıkları yarışmada TÜBİTAK tarafından 2016 yılında okullarına Türkiye 1.liği kazandırmışlardı.

Matematik alanında Türkiye 1.si seçilen proje, bu yıl 68.si düzenlenen (INTEL ISEF)– Uluslar Arası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışmasında sergilenmek ve yarışmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne davet edildi.

INTEL ISEF - Uluslar Arası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışması, dünyada her yıl yaklaşık 7 milyon öğrencinin baş vurduğu, 75 ülkeden 1700 öğrencinin davet edildiği ve her yıl yaklaşık 4 Milyon dolar ödül ve bursun dağıtıldığı, üniversite eğitimi öncesi dünyanın en büyük bilim yarışma organizasyonu olarak kabul edilmektedir.

Uluslar Arası Bilim ve Mühendislik Proje Yarışmasına,  ülkemizden TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projelerinde dereceye giren projeler davet edilmektedir.

Okul Müdürü Muharrem KAPTAN, Matematik alanındaki “İrrasyonel Sayılarla Şifreleme” projesi ile Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrinde 14-19 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşecek INTEL ISEF 2017 Bilim Fuarına katılacak olan öğretmen ve öğrencilere başarılar dilerken; Yarışmaya katılan danışman öğretmene sponsorluk yapan Nafi Güral Eğitim Vakfına ve Kurucusu Nafi GÜRAL’a ve proje çalışmalarında her zaman destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

29-05-201729-05-201729-05-201730-05-201730-05-2017

Yayın: 29.05.2017 - Güncelleme: 30.05.2017 12:50 - Görüntülenme: 946